Noordbrabants biernieuws Webfeed Brabantsbier.eu

Woensdag 29.03.2017

Zondag 26.03.2017

 • 100 liter bier voor winnaar bierquiz Asten
  ED.nl (Regio » Deurne e.o.) | homepage
  Maar liefst 100 liter bier mag Henk Meulendijks zaterdagavond mee naar huis nemen als net gekroonde bierkoning van Asten. Samen met zijn gezin, verzameld in het team DC Henk Bier de in de Tank, wist hij de meeste van de soms bizarre vragen uit de eerste editie van de ABX Bierquiz goed te beantwoorden.

Zaterdag 25.03.2017

 • Kees-Jan Kooijmans: een heer van Oranje
  BN DeStem (Regio » Roosendaal) | homepage
  Op termijn moet het bier in de gemeente Steenbergen zelf worden gebrouwen, net als Het Wit Kruis dat al langer bij horecazaken in de regio verkrijgbaar is. Met de vier bieren van Heer van Oranje mikt de in Welberg woonachtige Kees-Jan Kooijmans in het hele land op een leuke marktpositie, met name in het hogere segment van restaurants en andere eetgelegenheden.
 • Bierfestival Bitter in Tilburg geslaagd debuut
  Brabants Dagblad (Regio » Tilburg e.o.) | homepage
  Het was al vroeg erg druk in de Koepelhal op zaterdagmiddag in Tilburg. Het publiek vond massaal de weg naar de eerste editie van Bierfestival Bitter.

Vrijdag 24.03.2017

 • Abdij Heeswijk presenteert Witheren Wit
  Brabants Dagblad (Regio » Oss, Uden e.o.) | homepage
  De Stichting Berne Abdijbier presenteert het vierde Berne abdijbier, Witheren Wit. Het gaat om een fris witbier van hoge gisting met een zacht bittertje en 4,5% alcohol. Het bier is gebrouwen door brouwmeester Constant Keinemans en brouwers in opleiding, waar maanden met proefbrouwsels aan vooraf gingen. De speciale introductiehandeling is zondag 26 maart om 14.00 uur op de Abdij van Berne bij het Proeflokaal. Er kan dan worden geproefd tot 18.00 uur.

  www.berneabdijbier.nl

Dinsdag 21.03.2017

 • Opnieuw broeder overleden: komt deze Belgische trappist in Nederlandse handen? (video)
  Het Nieuwsblad (Nieuws » Binnenland) | homepage
  Wat gebeurt er binnen enkele jaren met de Achelse Kluis als de laatste broeders geleefd hebben? Na het overlijden van broeder Luc maandag blijven er nog maar twee broeders over. Hij is de derde broeder van de Achelse Kluis die in het afgelopen jaar overleed. Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan de nabestemming van de Achelse abdij, en vooral vanuit het Nederlandse Noord-Brabant is er al interesse.


  Video TV Limburg
 • Plaatselijke brouwers slaan handen ineen: Rosmalla eerste resultaat
  Thuisinhetnieuws.nl | homepage
  Nederland telt op dit moment 422 brouwerijen (waarvan 201 brouwerijhuurders). Elk weekend is er wel een bierfestival, een speciaal-bier bij je eten bestellen is de normaalste zaak en hop is hip. De bierrevolutie is in volle gang en ook onze omgeving doet mee! Na 47 jaar heeft ook Berlicum weer een brouwerij. Na de sluiting van brouwerij Godschalx in 1969 is sinds vorig jaar Uthoka Brouwstudio te vinden op het kleinschalige bedrijventerrein aan de rand van Berlicum aan de Nederhof 3A. Biersommelier Uwe Kalms en Paul Kitzen van de Bierbrouwerij D'n Draok hebben nu besloten de krachten te bundelen. Resultaat zijn drie nieuwe Rosmalense biertjes die binnenkort verkrijgbaar zullen zijn!

Maandag 20.03.2017

Vrijdag 17.03.2017

Dinsdag 14.03.2017

 • Hopteelt Nederland wil hopcultuur opschalen
  TVSchijndel | homepage
  Bierbrouwen is populairder dan ooit. De liefhebber kan kiezen uit een steeds groter assortiment speciaalbieren. Steeds meer liefhebbers slaan zelf aan het brouwen. AVROTROS zendt zelfs de serie Leven in de brouwerij uit waarin Patrick Stoof en Kasper van Kooten op zoek gaan naar het geheim achter lekker bier. Tijd dus om ook de hopteelt groter aan te pakken, vinden Schijndelaren Peter Smits en Martien van Veghel. Er zijn nu 2 verschillende Stichtingen waarin Schijndelse mensen actief zijn zoals u hieronder kunt lezen, waaronder de Stichting Hopteelt Nederland die onlangs is opgericht.

Zondag 12.03.2017

 • Mickey Rourke schreeuwde: Give me a fucking Bavaria (video's)
  ED.nl (Regio » Gemert e.o.) | homepage
  Morgan Freeman sluit deze week als zoveelste Hollywoodster aan in een rij Bavaria-reclames die inmiddels gebeiteld zit in het collectief geheugen. Topman Swinkels blikt terug op woede-uitbarstingen van Mickey Rourke, de allerlaatste rol van Lee van Cleef en Don Johnson die zelf de brouwerij belde.

Vrijdag 10.03.2017

Woensdag 8.03.2017

Vrijdag 3.03.2017

Donderdag 23.02.2017

Dinsdag 20.02.2017

Vrijdag 17.02.2017

Donderdag 16.02.2017

 • 10 jaar Muifelbrouwerij, Open dag zaterdag 18 februari 2017
  Mooiberghem.nl | homepage
  In 2017 zal er het hele jaar herrie gemaakt worden omdat de Muifelbrouwerij dit jaar 10 jaar bestaat. Dat moet natuurlijk gevierd worden!! Het Muifelavontuur begon allemaal in januari 2007 toen voor het eerst ons bier Zuster Agatha verkrijgbaar was. Dit is nog steeds ons best verkopende bier. We zijn vorig jaar verhuisd naar de Vikingenweg 5 op industrieterrein Danenhoef in Oss. We zijn nu helemaal op orde en daarom organiseren we op Zaterdag 18 Februari van 1200-1700 een open dag.
 • Asteiner Beer Xperience
  Siris.nl | homepage
  In Asten is een nieuw weekendvullend evenement op poten gezet: De Asteiner Beer Xperience.

Woensdag 15.02.2017

 • La Trappe brouwt Konings Trappist ter gelegenheid van Koningsdag
  Tilburg.com (Nieuws) | homepage
  Ter gelegenheid van Koningsdag 2017, brouwt La Trappe dit jaar een Konings Trappist. Dit schrijft Biernetwerk, een website met nieuwtjes over speciaalbieren en microbrouwerijen, op haar website. Het bier wordt in een beperkte oplage van 150 fusten gebrouwen en is tijdens Koningsdag te drinken in verschillende horecagelegenheden in en rondom Tilburg.

Vrijdag 10.02.2017

 • Breda Bier actie levert 10.000 euro op
  breda.nieuws.nl (Cultuur) | homepage
  Vanaf medio 2015 heeft De Grote Kerk Breda, Albert Heijn en United Dutch Breweries de Breda Bier actie wegens succes herhaald. Vrijdagochtend is het opgeleverde bedrag van 10.000 euro overhandigd aan Eric Westenburg.
 • POLL | Maar wij... hadden... Dommelsch in de regio (video)
  ED.nl (Regio » Eindhoven) | homepage
  Biermerk Dommelsch verdwijnt uit het straatbeeld. Bierbrouwer AB Inbev vervangt Dommelsch stilletjes door Hertog Jan en Jupiler. Het marktaandeel keldert in rap tempo.
  Op de tap bij de voetbalclub in Dommelen? Hertog Jan. In een rits kroegen op de Markt in Valkenswaard? Hertog Jan. Zelfs in het hart van de gemeente waar al sinds 1744 bier wordt gebrouwen en waar het merk decennialang een monopolie had, is Dommelsch compleet weggevaagd.

  Ansichtkaart Dommelsche Bierbrouwerij
  Ansichtkaart Dommelsche Bierbrouwerij
  (Archief Brabantsbier.eu)
 • Dommelnaren blijven Dommelsch trouw, maar Bavaria drinkt iedereen (video)
  ED.nl (Regio » Valkenswaard e.o.) | homepage
  Hoe trouw zijn mensen aan hun eigen, lokaal gebrouwen biermerk? Het ED hield een peiling.
  Dommelsch mag stilletjes bijna geheel van de tap verdwijnen in de horeca, ook in de eigen gemeente, de inwoners van Dommelen en Valkenswaard blijven 'hun' bier trouw. Dat blijkt uit een biermerk-peiling op ed.nl. Daaraan deden 1850 mensen mee. Van de 190 Valkenswaardse bierdrinkers die de vragen beantwoordden drinken 130 mensen het lokaal gebrouwen Dommelsch. De 20 Dommelnaren die deelnamen, prefereren zelfs allemaal Dommelsch.

Donderdag 9.02.2017

Zaterdag 4.02.2017

Vrijdag 3.02.2017

Donderdag 2.02.2017

 • Brabantse Biermiddag in Oirschot
  Oirschots Weekjournaal (Nieuws) | homepage
  Zondagmiddag 12 februari vindt in brouwerij Vandeoirsprong aan de Koestraat 20 in Oirschot een gezellige Brabantse Biermiddag plaats. Onder het genot van een heerlijk biertje kan men genieten van vrolijke blaasmuziek van blaaskapel Die Böhmische Freunde, afkomstig uit Zuid-Oost Brabant. Het optreden is gratis toegankelijk en start om 15.00 uur. Hieraan voorafgaand kan men deelnemen aan een rondleiding door de bierbrouwerij en het museum. Er worden drie groepen gemaakt die starten om 13.00, 13.15 en 13.30 uur.

Vrijdag 27.01.2017

Donderdag 26.01.2017

 • Proef met unieke zelfbedieningstap in Bergen op Zoom en Breda (video)
  BN DeStem (Regio » Oosterhout) | homepage
  De beste ideeën worden geboren in de kroeg, zo blijkt maar weer eens. Remco Snoeren (21) uit Oosterhout en zijn studievriend annex zakenpartner Ivy Kithom (20) uit Dordrecht hopen in ieder geval de (horeca)markt te gaan veroveren met hun SimpleTap: een mobiele bar waaraan iedereen zelf een perfect glaasje bier kan tappen, met een volledig geautomatiseerd besteld- en afrekensysteem.

Woensdag 18.01.2017

 • Nieuwe brouwerij in Zevenbergen: Brood
  BN DeStem (Regio » Moerdijk) | homepage
  Een paar jaar nadat Thom Zom en Hans de Loper begonnen met hun brouwerij Halve Tamme krijgt Zevenbergen binnenkort een tweede brouwhuis.
  Kastelein Peter van de Wiel van café De Bakkerij en Fred Farla willen in de Kerkstraat brouwerij Brood beginnen. Ze beginnen in de loods in de Kerkstraat die bij Zuidhaven 53 hoort. De procedure bij de gemeente Moerdijk loopt.

Dinsdag 17.01.2017

Zondag 15.01.2017

Donderdag 12.01.2017

 • Graafs herinneringsbier 'De Stuw' is niet aan te slepen
  Arenalokaal.nl (Nieuws) | homepage
  'Ed Linnenbank brouwt herinneringsbier De Stuw', zo kopte Arenalokaal.nl dinsdagmiddag. Sindsdien staat de telefoon roodgloeiend bij de sympathieke Graafse bierbrouwer. Niet alleen regionale en landelijke media zoals Omroep Brabant en SBS6 Hart van Nederland weten Linnenbank te vinden, ook de belangstelling voor het Graafse speciaalbier zelf overtreft alle verwachtingen. "De eerste 45 liter was in 'no time' uitverkocht, dus daarom heb ik besloten de productie uit te breiden."
 • Stuw uitverkocht, maar Graafs biertje is er over een maandje weer
  Omroep Brabant (Nieuws) | homepage
  Bierbrouwer Ed Linnenbank uit Grave en zijn vrouw Hanneke hebben wat op hun hals gehaald. De verkoop van hun nieuwe biertje De Stuw loopt storm. Sterker, binnen anderhalve dag was er nauwelijks meer een flesje te koop.

Woensdag 11.01.2017

Dinsdag 10.01.2017

Vrijdag 6.01.2017

Donderdag 5.01.2017

Woensdag 4.01.2017

 • 'Nieuwe bierbestelmethode brouwerij Kroon biedt horeca maximale vrijheid'
  @FoodClicks (Horeca) | homepage
  Bierbrouwer Kroon, zelfstandig onderdeel van Bavaria, lanceert voor horecaondernemers een nieuwe online bestelmethode voor bier. Bier dat vandaag wordt besteld, wordt de volgende dag geleverd zonder contract en voor een concurrerende prijs.
 • Gezuiverd afvalwater, geen rioolbier (audio)
  BNR Nieuwsradio | homepage
  De monniken van trappistenbrouwerij De Koningshoeven, bekend van het merk La Trappe, lopen voorop in milieubewust brouwen. Ze werken aan een systeem om afvalwater te zuiveren en opnieuw te gebruiken. Daarmee is de oudste trappistenbrouwerij van Nederland de eerste die dat in ons land doet. De zogenaamde 'Biomakerij' wordt dit jaar gebouwd.
 • Onderzoek naar kansen voor lokale mouterij in regio Oss
  Brabants Dagblad (Regio » Oss, Uden, Veghel e.o. » Oss) | homepage
  Aan succesvolle brouwers geen gebrek in de gemeente Oss. Twee keer op rij werd een brouwsel uit deze hoek van de provincie uitgeroepen tot 'lekkerste bier van Brabant'. Maar zijn deze streekproducten uit Berghem en Ravenstein ook echt gemaakt met gerst uit de omgeving? Zo lang het mouten van het graan wordt overgelaten aan grote bedrijven elders is dat de vraag.
 • Bavaria gaat Kroon Bier online leveren: €69 per fust
  MissetHoreca.nl (Café) | homepage
  Kroon Bier gaat via moederbedrijf Bavaria online verkocht worden aan de horeca. De Lieshoutse brouwer zet het bier niet alleen bijzonder laag in de markt, €69 voor een 50-literfust, ook geldt: voor 20.00 uur besteld, de volgende dag in de zaak.

Maandag 2.01.2017

 • Breda heeft weer een echte bierbrouwerij
  Bredavandaag (Nieuws » Economie) | homepage
  De voorbereidingen en de verbouwing zijn in volle gang en als alles volgens planning verloopt heeft Breda er in februari een bierbrouwerij bij. Niels de Vos is de initiator van Bierbrouwerij Breda. "Wij worden een loonbrouwer."

Eerder verschenen Brabants biernieuws →