Belgische Bierbrieven (ook met Nederlands nieuws)

Bericht van William Roelens over het Hopnieuws

Na 15 jaar bijna elke week het Hopnieuws verzonden te hebben laat ik (na lang beraad) het nu aan andere nieuwe mensen over. Nee, niet dat ik ziek ben of zo maar nu zal ik mij meer kunnen bezighouden met mijn andere hobby's.
Uiteraard zal mijn Bierblog blijven bestaan en wekelijks aangevuld worden. Ik bedank onderstaande mensen, maar in de eerste plaats jullie abonnees die jarenlang trouwe lezers waren.
Bij deze laat William Roelens weten dat hij het Hopnieuws heeft overgedragen aan andere, gemotiveerde mensen. Zijn jarenlange columnist Ariël Meeusen en vormgever Johan De Croppe zullen deze wekelijkse nieuwsbrief overnemen. De vormgeving zal anders zijn, maar de opzet blijf hetzelfde. Biernieuws uit België en Nederland en allerlei weetjes over brouwen en bier met een regelmatige (nog te bespreken één- of twee wekelijks) frequentie. De medewerking van mensen als Jan van Pelt, Erik Verdonk, Rockinlee Andy en Chris Bauweraerts blijft behouden. En natuurlijk krijgt het team verder de versterking van stichter William Roelens.

www.hopnieuws.be
Het nieuwe logo van het Hopnieuws

Naast de nieuwsbrief is de website www.hopnieuws.be online gegaan waarbij iedere abonnee nog meer info zal vinden. Er zijn al een aantal redacteuren die hun medewerking hebben toegezegd en vanaf 1 april 2020 (geen aprilgrap) komt er ook een eigen mailadres voor de redactie: redactie@hopnieuws.be. De nummering loopt gewoon door. Hou jullie gezond in deze triestige Coronatijd en tot in een of andere streekherberg, brouwerij of bierevenement. Een vriendelijke groet van William.
Aanmelden voor het Hopnieuws kan via de website www.hopnieuws.be.

Wacho's BierBrief

Wacho's BierBrief is een uitgave van West-Vlaming Freddy Debels, verschijnt op ongeregelde tijdstippen, een beetje volgens het nieuwsaanbod en wordt via e-mail toegezonden naar personen die zich ingeschreven hebben.
Als aanvulling op Den Bierbrief heeft 'Wacho Debels' vanaf heden ook een Facebookpagina waarin tal van bierige elementen elkaar zullen gaan vinden.

Den BierBrief - Bijeen gesnuffeld deur den Wacho

Alle verschenen Bierbrieven zijn via Brabantsbier te lezen.

Inschrijven voor Wacho's BierBrief is mogelijk via het contactformulier van deze site.

Beide bierbrieven besteden ruime aandacht aan Nederlands bier.

Wacho schreef het boek de Educatieve Bierjagers

Dit boek, een uitdaging tussen de biergenoten Belinda Eelbode (Beer & Taste) en Den Wacho (Bierbrief), is geen traditionele uitgave over het bestaan van (of over vergane) bieren. Alle kasten en kelders zijn al overbevolkt. In dit boek komen enkel personen aan bod die aan de biercultuur bijdragen hetzij via media, lezingen, boeken, archieven...

Ook hier geen tradionele overzicht van mensen die volgens de auteur een belangrijke rol spelen in het bekend maken en het voortbestaan van onze Belgische biercultuur. Maar iedereen gepresenteerd naar eigen mogelijkheden en prestaties met een beetje een inkijk in het verleden van de bierjager zoals het door de persoon zelf werd aangereikt en uit zijn eigen levensarchief. Tussendoor werden de interviews afgewisseld met enkele leuke anekdotes en wist-je-datjes zodat alles lekker en vlot leesbaar blijft - meteen een meerwaarde in je boeken kast!

Veel dank aan mijn rechtervoet Kurt Decoene.

Freddy 'Wacho' Debels - Educatieve Bierjagers

De Bierbrief stelt voor Educatieve Bierjagers
Het verhaal van en over mensen met een passie voor de bierwereld
Freddy 'Wacho' Debels (tekst en inhoud), Ereprof. Dr. Denis De Keukeleire (Ugent) (correctie), Kurt Decoene & Gino Vantieghem (vertalingen), Kurt Decoene (vormgeving), Chris Bauweraerts (coverfoto)
2019 - Eigen beheer Freddy Debels (Wacho), Eigenhaardstraat 49, 8870 Izegem
192 pagina's